Goed voorbereid naar de Pabo. Ontdek de doorstroomklas!

Studeer je dit jaar af op mbo-4 niveau aan het ROC Mondriaan of mboRijnland en wil je graag naar de Pabo op Inholland of De Haagse Hogeschool? Dan is het mbo-Pabo doorstroomprogramma iets voor jou.

Toelating

Je weet misschien al dat je eerst de toelatingstoetsen voor aardrijkskunde, geschiedenis en natuur en techniek moet halen voordat je aan een Pabo-opleiding kan beginnen. Maar wat je misschien nog niet weet, is dat we voor mbo’ers die deze toetsen niet op tijd hebben behaald of die graag meer tijd nemen om zich er goed op voor te bereiden een zogeheten doorstroomklas hebben.

De doorstroomklas begint in september 2018. Je volgt in 5 maanden tijd een intensief programma terwijl je ingeschreven blijft bij je huidige mbo-school. Je betaalt daar je collegegeld, maar je krijgt les op de Pabo bij Inholland of De Haagse Hogeschool.

Grote slagingskans

In de doorstroomklas bereid je je in 5 maanden tijd dan voor op de toetsen aardrijkskunde, geschiedenis en natuur en techniek. In november en in januari kun je de toetsen doen. Ook loop je stage op een basisschool, krijg je extra oefening in Nederlands en rekenen en je leert je studie- en onderzoeksvaardigheden verbeteren.

Aanmelden

Als je interesse hebt in het doorstroomtraject, meld je dan snel bij je decaan of studiebegeleider. Je hebt daarvoor dit officiele formulier nodig.

LET OP: het is belangrijk dat je dit doet vóórdat je je mbo-diploma ontvangt! Mocht je nog vragen hebben, gebruikt dan onderstaand contactformulier.

Je gegevens zijn verstuurd

We nemen z.s.m. contact met je op!

Terug naar het formulier

Er ging iets mis!

 
Formulier verstuurd